De omgeving

Fietsen

Er zijn talloze mogelijkheden om in de omgeving van Azadro te fietsen. Van zeer kleine en gezellige fietstochten voor de recreant tot lange en straffe toeren voor geoefende fietser.
Lummen bezit alvast zijn eigen 3 uitgestippelde routes:

Daarnaast is er ook het “Fietsroutenetwerk Limburg” dat tal van mogelijkheden biedt en op 150m van de Azadro passeert.

Ook voor het huren van een fiets kan je bij B&B Azadro terecht


De Melkweg – 42 km

Waar komt melk vandaan en langs welke weg belandt ze op je tafel ?  Wil je het weten…. Volg de MELKWEG in Lummen !

De Melkweg, een fietsroute doorheen het prachtige gevarieerde landschap van West-Limburg.  De route is ongeveer 42 km lang en brengt je langs zeer mooie landbouwlandschappenen 11 moderne melkveebedrijven.

In dit landschap vervult de Vlaamse melkveehouderij een belangrijke rol.  Je zal hier kennismaken met een wellicht onbekende economische sector.  Bij elk bedrijf staat een infobord.  Deze infoborden vertellen het verhaal van de melkveehouderij.

Terug naar boven


De Populierenroute Lummen – 35 km

Via de Populierenroute nodigen wij je uit om op een sportieve manier kennis te maken met de meest groene hoekjes van onze gemeente Lummen.  Door het volgen van de groene pijlen op de zeshoekige borden komt u langs allerlei culturele bezienswaardigheden, zoals de Lummense kastelen, kerken, kapelletjes, etc.

U doorkruist prachtige natuurgebieden zoals de Vallei van de Zwarte Beek en de Demervallei, met het Schulensmeer als grootste binnenwaterplas van Vlaanderen.

Terug naar boven


De Kastelenroute – 46 km

Dit is een fietsroute die bestaat uit 2 lussen. Lus 1 gaat over het grondgebied van Heusden-Zolder en is 21 km lang. Lus 2 dat over het grondgebied Lummen gaat is 25 km lang. Er is een verbinding gemaakt tussen deze twee gemeenten. Deze fietsroute brengt ons langs de kastelen in de streek van Heusden, Zolder en Lummen. We fietsen voor een groot gedeelte door de mooie Kempische bossen, waar niet al de wegen verhard zijn. Neem dus je voorzorgen bij nat weer.

Terug naar boven


Fietsroutenetwerk Limburg:

De fietskaart Limburg is op schaal 1:65.000, Noord-Limburg op de voorzijde, Zuid-Limburg op de achterzijde, met de complete knooppuntenroute, plus heel wat extra informatie zoals straatnamen, fietscafés, toeristische plaatsen, dagrecreatie, bezienswaardigheden enz.

Op het fietsroutenetwerk maak je kennis met de verschillende regio’s van Limburg, met de zeer gevarieerde Limburgse natuur en een ruime afwisseling in het landschap.

Limburg is onderverdeeld in de regio’s:

  • Maasland
  • Limburgse Kempen
  • Mijnstreek
  • Haspengouw
  • Voerstreek
  • Hasselt

Het fietsroutenetwerk Limburg is 1860 km lang. Meer info is ook altijd te vinden op:

Terug naar boven


Fietsverhuur

Bij B&B Azadro kan je ook terecht voor het huren van een elektrische fiets.

Wij kunnen jullie 2 fietsen te huur aanbieden, en dit met de steun van Toerisme Limburg en i.s.m. Limburg.be.

Limburg.be

 

Terug naar boven