De omgeving

Sport

 

Sporten is gezond!!

In de omgeving van Azadro zijn er heel wat mogelijkheden. Hieronder enkele ideetjes:


Golfen

De Lummense golfclub “Gofforum” biedt de golfspeler een zeer gevarieerd 9 holes parcours aan. Bovendien is de omgeving buitengewoon prachtig. De baan herbergt de meest verscheidene boomsoorten, afgewisseld met heide en waterpartijen. De smalle fairways vragen om precisie en techniek. Dit golfterrein heeft een apart karakter en is relatief moeilijk te bespelen. De ontvangst in het moderne clubhuis is hartelijk.

http://www.golf.be/golfforum/index.html

Terug naar boven


Waterrecreatie (Surfen, Zeilen, …) – Vissen

Het Schulensmeer, gelegen op slecht enkele 100-en meters, is momenteel 2,8 km lang, ongeveer 180 m breed en is 7 à 8 m diep. Het is een uitgesproken plaats voor waterrecreatie. Je kan er kajakken, surfen, zeilen, materiaal huren en lessen volgen.

Het Schulensmeer is een openbaar water. Dit wil zeggen dat iedereen hier met maximaal twee hengels mag vissen op voorwaarde dat hij of zij een geldige visvergunning bezit. Je kan er blankvoorn, ruisvoorn, brasem, zeelt, karper, baars, paling, snoekbaars, snoek en winde aan de haak slaan.

Door het benadrukken van het natuur-aspect van het Schulensleer en omdat er enkel zachte recreatie is toegelaten, betekent voor vele mensen het Schulensmeer vooral rust. Je vergeet, als bezoeker, al vlug het jachtige leven van elke dag als je je lekker laat uitwaaien op de dijk, op de surfplank, achter de verrekijker of je vishengel.

http://www.schulens-meer.be/

Terug naar boven


Auto-en motorsport, Circuit Zolder

Op Circuit Zolder vinden er jaarlijks 10 internationale raceweekends en Clubraces plaats.
Circuit Zolder zelf ontdekken met eigen wagen of motor, dat kan. Na een verplichte instructie, mag je op eigen houtje de baan op. Let wel, je voertuig of motor moeten voldoen aan de normale veiligheidsvoorschriften en zijn onderhevig aan een geluidscontrole (max. 95 dBA). Als je met de motor komt, is het dragen van een helm, lederen handschoenen en motorkleding verplicht. Als je met de auto komt, is het dragen van een helm verplicht.

http://www.circuit-zolder.be/

Terug naar boven